onsdag 2. januar 2008

Godt nytt år

Først: Vi har det bra alle sammen. Vi vet at det har vært masse om Kenya på nyhetene den siste uka. Det skjer forferdelige ting her, og det er godt at dere også får høre om det i Norge. Vi holder oss unna der det skjer, og er utrolig heldige som har et trygt sted å bo.


Litt fra Mombasaturen vår: Det å dra på tur med en gjeng som dette; Ingun, Trond, Mette, Birte og Ellen Anne, er bare en fryd. Alle mulige ting blir spennende. Vi kjørte ned lørdag 29 des, og på veien så vi gaseller, bavianer, sebraer og teremitttuer:)

Litt spenning var det da vi skulle inn i mombasa by. Det hadde nettop vært en demonstrasjon, men vi fikk beskjed på telefon hva vi skulle gjøre så vi slapp å finne ut av det selv:) Tror gjestene mine skjønte at jeg absolutt ikke er alene her nede og har noen som følger med på hva jeg foretar meg.


Mawein: Et nydelig sted på Kysten. Her skulle vi være i en uke. Igjen, bare positive gjester. Jeg var jo litt i tvil da. Det er ikke akkurat hotell vi skulle bo på, og med åpent opp til stråtaket så kan det jo komme inn litt av hvert av små dyr... Men de så bare den nydelige utsikten og kjente på brisen fra sjøen. De neste dagene var vi der, på Maweni. Vi koste oss på stranda om dagen, og slappet av sammen om kvelden. Litt dårlige ble noen av oss, men det må en bare regne med. Hadde planer om gudstjeneste og bytur til Mombasa, men p.g.a urolighetene var vi i ro. Da valgresultatet ble anonsert på søndag, var det mye uro, men vi hadde det trygt og godt der vi var.


Onsdag ble det til at vi reiste opp til Nairobi. Det var rolig da, og vi var fire biler som kjørte i følge. Fant ut at det var bedre å reise tidligere, når det var ro, enn å vente. En vet jo ikke helt hva som kan skje. "Bedre føre var" prinsippet.


Så er vi her i Nairobi da. På vent. Tomta er jo stor, med basseng og volleyball bane, så vi skal nok få tida til å gå. Her blir vi oppdatert hele tiden på hva som skjer, og til dere som lurer; vi reiser hvis vi må (noe vi ikke tror kommer til å skje). Nå er vi trygge, og har det veldig bra.

3 kommentarer:

klavs sa...

Hej hej i Nairobi. Godt at høre i er ved godt mod og hygger jer. Sikke nogle fine billeder, dem vil jeg se flere af.
Pas nu på jer selv dernede.
Knus fra Mettes bror Klavs
P.s. Det er et svært sprog det norske :-)
PP.s. Hils Mette og sig at jeg glæder mig til at se hvad hun har købt til mig :-D

Marianne sa...

Hei Klavs. Vi passer på Mette her nede. Hun synes jo ALT er interresant, og ble skikkelig lei seg da vi ikke vekket henne da vi så en slange. Heldigvis kom det en neste kveld også, så da fikk hun sett nøye på den. I dag er de på Safari i nasjonalparken her
Marianne

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Vi såg deke alle på webtv i dag :) Fint deke har det bra, sjølv om det er urolig rundt deke. Tenker på deke, og håper det ordner seg snart der nede. Skal helse fra heile familien i Sogn :)
Godklem, Anja :)