onsdag 11. mars 2009

"Jeg er trett av å tjene den onde"

Vi sitter under et stort tre på tunet til en bonde i Maradalen. Evangelisten har holdt en tale, gjestene har kommet med hilsner, og folkene fra dalen har bedt om hjelp til klinikk- og kirke bygging. Misjonæren snakker om å se. Om å se Jesus. Det er da den gamle mannen på 87 år sier at han er trett av å tjene den onde. Det er ikke klinikken eller kirka han vil se. Han vil ha fred. Han vil se Jesus.

Er det bare ferie og utflukter som er noe å skrive om her i bloggen? Det blir ofte det. Kenya er et vakkert land, med mange flotte ferie og helge opplevelser. Men det er mange andre opplevelser her også. Møte med mennesker som lever et helt anderledes liv enn meg får meg til å stoppe opp iblant. Tenke. Gud viser seg gjennom vakker natur, men også gjennom møte med mennesker.

Ved Mount Elgon fortalte en evangelist om faren og broren som ble drept. Om seg selv som ble jaget av opprørsbevegelsen. Nå har han "fienden" i kirken. livet går videre. En må tilgi, og forstette sammen. Jeg satt og tenkte på det, da evangelisten sang og danset i kirken. Alt han har opplevd, også viser han likevel en sånn glede. Helt utrolig.

Laaangt oppi fjellene i Pokot. Oppvasken tørker ute i sola. Det er misjonærene som har lært de det, blir det sagt. Bakteriene dør i den sterke sola. Da misjonærene kom til Pokot var det enormt mange som drakk mye. Ett sted var alle fulle. Voksne og barn. Ingen brydde seg om noe, barna var overlatt til seg selv. Nå er det helt anderledes. Folk tar ansvar for familiene sine. Det har skjedd noe med folket.

Det er så mange som lever et tøft liv her. Mange sliter og opplever vonde ting. Likevel. Det er mye tilgivelse her, og en evne til å ta det som kommer, og reise seg igjen...

1 kommentar:

Unknown sa...

har denne vært her siden 11 mars? Den har ikke jeg sett før. Interresant å lese. fortsett med det.