søndag 25. januar 2009

Godt nytt år 2

Hei igjen.
Tornd og Birte skjønte at det ville komme en oppfølger, for selvfølgelig var det ikke bare Zanzibar i jula... Nei, da vi kom tilbake derfra, dro vi på camping i Amboseli. Vi ventet en dag, for det var jo noen som var syke, og disse noen var vel de det var viktigst for med denne Amboseli turen. Så søndag, i romjula, dror vi friske og med godt mot til Amboseli.

Amboseli er en nydelig park. Den ligger ved foten av Kilimanjaro, og består av skog, sump, sletter og virkelig knusktørre områder. Lyset er flott, og en får alltid sett store flokker med elefanter.

Vi campet inne på en campingplass, med et gjerde rundt. Vi var så heldige at vi fikk plass helt i ytterkanten rett ut mot savannen. Det vi heldigvis ikke visste før neste dag, var at dyrene kom innenfor dette gjerde, ja det var hull i det ikke så langt unna oss... Vi fikk beskjed om at det var en elefant som var innom innimellom, men den var ikke noe farlig, han ville bare ha mat.

Det må være noe med Amboseli. Forige gang jeg var der så hadde vi ikke med oss plugger til teltet. Men det går jo an så spikke... Denne gangen var det teltstengene som manglet. De er ikke så lett å spikke, så vi leide telt fra campen i stedet. Ikke alle hadde trengt telt den natta, for det var ikke alle som sov, men vi fikk oss nå telt i hvertfall.

Jeg må si at dette er første gangen jeg har blitt litt sånn usikker i mørket på camping. Vi fant ut etterhvert at vi ville se skikkelig på stjernene, og satte oss med ryggen til bålet for å få det skikkelig mørkt. Plutselig hørte vi noe som gikk rett ved oss, og snart så hørte vi at det var en hyene... Da var det ganske greit å gå inn i bilen en tur, bare for å finne ut hva vi skulle gjøre... Vi satte oss ut igjen, etter å ha sett at den gikk bare langs gjerde, den kom ikke inn. Det er bare det at vi urbane mennesker er ikke så i ett med naturen at vi helt vet hvordan disse dyrene oppfører seg.

Vi våknet til soloppgang, med Kilimanjaro klart foran oss. Et fantastisk syn. Dagen gikk fort med safari, frokost, safari igjen, også tilbake til Nairobi. En flott tur:)

2 kommentarer:

Alf Egil sa...

KULT! Når kommer Godt nytt år 3?

Unknown sa...

Jeg venter og på Godt nytt år 3...