søndag 20. april 2008

"Samburu"

Jeg skriver Samburu med gåseøyne, for det var der vi skulle, men vi var aldri i den parken. Samburu er et naturresevat som ligger nord i Kenya, egentlig ganske midt i Kenya. Parken har fått masse skryt fra kollegaene mine, så da jeg vant den turen til Masai Mara, så spurte jeg om jeg ikke kunne få bytte park. I god tro satte vi oss i bilen tidlig lørdag morgen, Janne, Silas og jeg. Vi skulle til Sambur. Den seks timers lange kjøreturen gikk fort. Vi trodde vi skulle sove litt på turen, men det var den for kort til. Turen gikk gjennom grønne områder med dyrket mark. Te, kaffe, ananas, hvete... Det er masse bønder den veien. Grønnfargen på hveten fikk tankene hjem til Norge en liten tur, ikke mye en ser av den grønnfargen her.

Vi hadde fått plass på en luksus lodge. Flott område rett ved elva. Det var noen år gammelt, det kunne en faktisk se, men det var flott. Maten var spesielt god.

Etter lunch dro vi ut på noen timers "game drive". Det betyr ut for å se på dyr. Denne ettermiddagen var vi i det reservatet lodgen lå i, Shaba naturreservat. Vi trodde jo vi var i Samburu, men det har seg slik, at det er tre parker som ligger inntil hverandre. Shaba, Buffalo og Samburu. Når folk er på safari her, kan en kjøre i alle parkene, men betale bare ett sted. Så jeg vet ikke om det har så mye å si hvilken park man er i. Vi var i Shaba og Buffalo springs. I disse parkene har de seks spesielle dyrearter. Det er semiørken, så dyrene har tilpasset seg et tørt lansskap. Disse artene er: Gravy Sebra, Somali struts, reticulatet sjiraff, Oryx, Gernuk(sjiraffantilope), og gribb perlehøne. Vi så fem av de, ikke perlehøna. Det var ikke enormt med dyr på grunn av regntid, men vi så de spesielle, og landskapet var nydelig. Sletter, med fjell i bakgrunnen.

Kvelden tilbrakte vi i restauranten og ved elvrbredden. Ikke helt nede ved elva da, for det var krokodiller der. Vi koste oss, deilig å bare være borte hjemmenfra. Neste dag, gamedrive, lunch and back to Nairobi. Det ble mye kjøring, men vi kjørte ikke selv, så det gjorde ikke noe. Silas var utrolig tålmodig, så mange timer i bil, og ikke et kny.

Nei, tusen takk Mark Sang for denne premien! Jeg tar nok enel lodder neste julemesse og:)

4 kommentarer:

Silje sa...

Så gøye bilder. Nydelig sjiraff og sebra. så klare farger. Kanskje vi må dra der neste gang... Gleder meg masse til du kommer hjem. det nærmer seg med stormskritt. :) stor klem...

ingunn sa...

Gøy å lese mari. Deilig med luksushotell. :) høres ut som en fantastisk tur. Gleder meg også til du kommer hjem. Klem klem

Unknown sa...

Oj, Silas ligner på storebror:) Stilige bilder altså. Var ikke Samburu en park vi snakket om? Jeg gleder meg aller mest til du kommer hjem:)

Anonym sa...

Har du egentlig tid til å jobbe? Det høres jo ut som du er på ferie kontinuerlig :)