mandag 14. april 2008

Camping i Amboseli

"It was raining cats and dogs" da vi dro lørdag morgen. Varmeldingen stemte for en gangs skyld, men vi var ved godt mot. Kl 15.00 skulle det klarne opp, og det skulle ikke komme regn igjen for midt på natta. Og da ville jo meste av turen vare unna gjort. Og, kl 14.55 skinte sola:)

Amboseli er en liten park som ligger ved foten av Kilimanjaro. Det er en nydelig park med grønne sump områder. Campingen har det du trenger, trær, vann og do. Helt topp. Strømgjerde ut mot parken var det og. Men da vi spurte om det ikke kom elefanter, saa sa han jo, det er en som kommer, men den har ikke vært her på fem dager så det går bra. Strømgjerde er ikke så veldig stort skjønner dere...

Vi fant oss et fint sted til teltet etter mye om og men. Første problem vi støtte på var mangel av telt plugger. Hvor mange var det i teltposen? Ingen. Så kjære familie, tusen takk for letherman kniven:) Neste problem, vind. Teltet holdt nesten på å blåse av i solnedgangsbrisen. Men da var det bare å bytte plass, så det gikk bra. Det viktigste med plassen var utsikt mot Kilimanjaro, og det var det mange steder på camp siten. Vi håpet det ikke ville regne om natta, for da hadde vi blitt blaute. Teltet var ikke helt skapt for regnværs dager. Det gikk og bra. Der slo ikke værmeldingene til, så vi sov i tørt telt hele natta.

Fantastisk med camping her i Kenya. Dere som ikke har gjort det, må bare komme på besøk:) Maten blir jo alltid god på bål. Vi hadde glemt rist, men hønsenetting funker veldig bra, det fikk vi kjøpt på hardvare på vei inn til parken. Lyden av hyener og gresshopper gjør campingen spesiell. Det er så deilig å bare sitter der å hore på alle lydene mens du ser inn i balet...

Neste dag, opp kl seks for å ut og se på dyr. Hadde håpet at Kilimanjaro kom fram da, det er veldig ofte det er skyer rudt det fjellet der. Men vi kunne ikke se det. Heldigvis klarnet det opp rundt fjellet etter hvert, og vi fikk nyte synet av fjellet. Bilder fikk vi og tatt, men ikke med elefant i forgrunnen. Elefanter derimot så vi masse av ettervert. Flodhester, sjiraffer, bøfler, antiloper, masse fugler... Ja vi så masse dyr. Før og etter frokosten, som inntok vi med utsikt mot Kilimanjaro. Og selfølgelig med bål, egg og bacon. Selv om det ble litt varmt etterhvert med sola som steikte fra den ene siden, og bålet som varmet fra den andre.

En flott tur dette og. Endel kjøring, ja, men det er verd det. Neste helg, ser det ut som om det blir tur til Samburu. En liten park som jeg ikke har vært i ennå. Dere får sjekke bloggen neste uke:)

4 kommentarer:

Silje sa...

Så gøy Marianne!!! Høres ut som en fantastisk tur, men huskeliste kan være bra. :) Gøy å lese. Klem

Unknown sa...

Å det hørtes herlig ut..! Vi husker godt campingen ved Lake Naivasha!!! Utrolig herlig!!! Godt å høre at du har det bra! God tur til den parken neste helg!!!
Hilsen Ingunn og Trond.

Ingrid sa...

Du er ram paa a dra paa turer, kjaere svigerinne. Om ikke lenge er vi der sammen, paa motorsykkel!!! (Jeg har forresten ikke internasjonalt forerkort, kun mitt vanlige)Er livredd, saa vet du det, og har sagt ja til dette uten egentlig aa tenkt saa noye gjennom det... Opplevelse for livet, regner jeg likevel med! jeg maa handle no staesj i Nairobi, regner med at du har full kontroll over hvor jeg kan finne alt.. Jeg har handlelista klar! Under to uker igjen!

Unknown sa...

Høres fantastisk ut. Kjipt at vi ikke kom oss dit i jula. Men det betyr jo bare at vi må ned igjen:) Gøy å lese og se bilder fra turene du er på:)